Servicii IdealMed Oradea

Ortopedie și traumatologie

Pentru toate afectiunile traumatice sau cronice ale sistemului musculo-scheletal, clinica privata IDEALMED din Oradea e pregatita cu un Departament de Ortopedie integrat, care ofera toate serviciile necesare pacientului, de la diagnosticare pana la recuperarea post-tratament

Patologia tratată chirurgical la CLINICA IDEALMED ORADEA include afecțiuni ale aparatului locomotor de cauze diverse: traumatisme, traumatologie sportivă, afecțiuni inflamatorii, boli degenerative, boli congenitale, boli oncologice.

In cabinetul IdealMed Oradea veti beneficia de echipament modern si variat pentru a putea efectua numeroase exercitii de gimnastica medicala. Kinetoterapeutii nostri vor alege cele mai bune tehnici pentru a avea rezultatele scontate in cel mai scurt timp. Metodele si tehnicile folosite sunt numeroase (Metoda Kabat, Metoda Bobath, Tehnica Le Metayer, Metoda Margareth Rood, Metoda Phelps, Metoda Brunngstrom, Metoda Frankel, Programul Williams, Metoda McKenzie, Terapia Schroth, Metoda Klapp, Metoda Pilates), adaptate afectiunilor dumneavoastra.

Programele noastre se adresa tuturor, de la copii pana la varstnici, realizate in urma evaluarilor amanuntite, tinandu-se cont de dezvoltarea neuromotorie, in cazul celor mici, si de starea de sanatate a celor adulti.


Ortopedie și traumatologie – posttraumatică
Clinica IdealMed acordă o mare atenţie domeniului post-operator: din prima zi după operaţie, pacienţilor le este rezervat un tratament personalizat de recuperare individuală, care constă în planificarea procesului de recuperare în funcţie de condiţiile de sănătate individuale, confruntate cu obiectivele de recuperare prevăzute în programul zilnic.

Aceste programe individuale și trasee sinergice sunt pregătite de medici ortopezi și fizioterapeuţi, cu obiectivul de a ajunge la o recuperare a autonomiei funcţionale în cel mai scurt timp posibil.

Domeniile de activitate ale Secţiei de Ortopedie sunt următoarele:

 • Chirurgia traumatologică
 • Chirurgia protetică de șold – genunchi – umăr
 • Chirurgia vertebrală pentru boli traumatice și degenerative
 • Chirurgia artroscopică (umăr, genunchi, gleznă)
 • Chirurgia ortopedică (mână și picior)

Medicii ortopezi de la CLINICA IDEALMED ORADEA sunt supraspecializați în tipuri de intervenții și regiuni anatomice, asigurând astfel pacienților servicii medicale de înaltă calificare.

La CLINICA IDEALMED ORADEA, suntem adepții unei conduite terapeutice minim invazive, atunci când aceasta este posibilă, pentru a facilita recuperarea rapidă și reintegrarea socioprofesională.

Informatii generale despre ortopedie

Specialitatea care se ocupa de tratarea afectiunilor ce tin de sistemul musculoscheletal se numeste ortopedie. In present s-au descoperit pana la 200 de afectiuni osteo-articulare. Acestea pot fi probleme minore precum contuzii si entorse, dar pot fi si probleme grave precum revizii de proteze si tumori. Iar acestea pot ajunge sa afecteze pacietii aflati la orice varsta si pot cauza dureri cronice si dizabilitati.


Ce tratamente exista in cadrul specialitatii de ortopedie?

Cand vine vorba de ortopedie medicii specialisti pot efectua o serie de interventii chirurgicale printre care putem aminti si:

 • artrodeza – acest procedeu implica desfintarea unei articulatii, astfel pacientul va adopta o pozitie functionala pe segmental respectiv;
 • fixarea interna – prin intermediul acestei metode fragmentele osoase provenite din urma unei fracturi sunt tinute intr-o pozitie corecta prin intermediul suruburilor, placilor, tijelor pana in momentul in care osul ajunge sa se vindece;
 • •procedeuri la nivelul tesuturilor moi – spre exemplu repararea ligamentelor sau a tendoanelor rupte;
 • artroscopia – in cadrul acestei procedurii o camera de dimendiuni foarte reduse este utilizata spre a vizualiza, diagnostifica si in cele din urma trata afectiunile articulatilor;
 • artroplastia – cand vine vorba de artroze, articulatia degradata este indepartata, iar apoi este inlocuita cu o articulatie artificiala cunoscuta sub numele de proteza;
 •  osteotomia – prin intermediul acesteia se pot corecta diformitatile osoase. Acest lucru este realizat prin taierea osului, care mai apoi este repozitionat.

Totusi este bine de stiut ca exista cazuri in cadrul ortopediei care nu au nevoie de tratament chirurgical. Astfel de cazuri pot fi tratate cu usurinta prin medicamente, exercitii fizice sau terapii de recuperare. Medicul specialist va va indruma spre cea mai buna metoda spre a va trata de afectiunea de care suferiti. Nu uitati ca inainte de orice interventie medicala un diagnostic de acuratete este absolut necesar. Astfel investigarea va incepe intotdeauna cu analizele de laborator si examenele radiologice.

O parte a afectiunilor unde recuperarea medicala este recomandata

Patologia umărului
Fracturi ale cotului, antebrațului, pumnului și mâinii
Patologia șoldului

Patologia genunchiului
Patologia gleznei și piciorului:
ArtroplastiaDespre noi

IdealMed Oradea este una dintre cele mai moderne clinici private din Oradea. Fizioterapia poate fi definită ca fiind o metodă…


Vezi detalii


Oferte

Scopul nostru este acel de a crea un mediu confortabil pentru pacienții noștri, atât din punct de vedere fizic, psihic, dar și financiar.


Vezi oferte


Programează-te

Pentru programări sau detalii despre pachetele noastre ne poți contacta. Ușor si rapid cu un click scapi de problemele tale…


Programează-te


Ținem legătura

Contact rapid

Oradea / Bihor / România
Nicolaus Olahus, 44
contact@clinicaidealmed.ro


CONTACT RAPID

Sună acum!
+40 359 192 924Urmărește-ne

Ne găsești

Urmărește-ne pe facebook pentru a afla ultimele detalii din rândul tehnicii medicale, dar și oferte IdealMed


Facebook

Clinica IdealMed 2018 © Toate drepturile rezervate

Webdesign by eDapAdvertising